Introducir fechas y ver precios

(Català) Ruta de Gaudí al Berguedà

Por | 29 February, 2016 | 0 comentarios

El nom d’Antoni Gaudí està unit a la imatge i al nom de Barcelona. La ciutat comtal té l’honor de ser la ciutat amb un major nombre d’obres signades pel mestre de Reus. No obstant això, altres punts de la geografia espanyola també van tenir l’honor de comptar amb els dissenys de l’arquitecte. A la comarca del Berguedà, La Pobla de Lillet és el segon municipi de Catalunya amb més obres de l’artista.

route de Gaudi à Berguedá

Als múltiples encants de la comarca del Berguedà, se sumeix la ruta de Gaudí. Una ruta poc coneguda però que ens apropa a un Gaudí que aposta per l’aigua com a fil conductor i que fuig dels colors vius tan presents en les seves altres obres per concedir-li tot el protagonisme al verd de la naturalesa. Les obres de Gaudí a La Pobla de Lillet no van ser considerats com a tal, per la falta de documentació, fins a la dècada dels 90 quan la Real Càtedra de Gaudí de la Universitat Politècnica de Catalunya els va classificar com a dissenys de l’arquitecte.

El Xalet de Catllaràs

Una vegada més, l’obra de Gaudí va estar marcada per Eusebi Güell. L’empresari li va encarregar la construcció del Xalet de Catllaràs per allotjar als enginyers de les mines de carbó propietat de Güell. La construcció destaca per la seva senzillesa i per la seva forma de volta parabòlica per adaptar-se a les grans nevades de la zona. Actualment el xalet ha vist modificat el seu aspecte original en cobrir la façana de ciment amb pissarra.

Els s Jardins Artigas

Són una mostra de la generositat de Gaudí. El mestre va voler agrair l’hospitalitat de Joan Artigas i Alar, empresari tèxtil que va acollir.lo durant la construcció del xalet de Catllaràs a la seva casa, regalant-li el disseny d’un jardí.

 

El protagonista del jardí és el riu Llobregat i la integració d’elements arquitectònics amb elements naturals per dotar-los de capacitat artística. Les similituds amb el Parc Güell són innombrables però la gran diferència és l’absència de colors vius concedint la major expressió visual al color de la pedra i a la frondosa vegetació. Un altre element característic de l’arquitecte és recórrer als símbols cristians. En aquesta ocasió, quatre evangelistes estan repartits pel parc en forma de creu.

Els Jardins d’Artigas conviden al passeig gràcies al disseny de Gaudí marcat per tres fonts – la Font de la Magnesia, la Font del Lleó i la Font del Bou – i dos ponts per continuar el recorregut al costat del riu gaudint amb el so de l’aigua i les formes de Gaudí. Les obres es van veure interrompudes per l’iniciï de la Guerra Civil.

Actualment les dues joies de Gaudí són un reclam més per visitar la comarca del Berguedà. Una zona de la província de Barcelona que destaca pels seus bells paratges. Al  hcc ciutat de Berga l’oferim complerta informació sobre la ruta de Gaudí i altres opcions d’oci.

Categorías: destinos

Barcelona, 13 de mayo 2020

Nuestra mayor prioridad es la salud de nuestros clientes y empleados, para ello en HCC Hotels seguimos trabajando intensamente para ofrecer nuevos y reforzados protocolos de higienización y limpieza para una estancia segura dentro de nuestros HOTELES.

  • Disposición de gel desinfectante en las zonas comunes del hotel.
  • Formación adaptada para nuestro personal en función del departamento de trabajo.
  • Equipación para el personal con los sistemas de protección necesarios.
  • Intensificación de la limpieza y desinfección tanto en habitaciones como en zonas comunes.
  • Reducción de aforos y respeto de las distancias mínimas de seguridad establecidas en todo el hotel.
  • Adaptación y actualización constante de los protocolos con nuevas medidas de seguridad contra el COVID19 en cada momento.

Como siempre, seguiremos ofreciendo un trato personalizado como nos ha caracterizado a lo largo de más de 25 años de experiencia.

¡Esperamos veros pronto! ¡Estamos un paso más cerca de lograrlo!

Barcelona, 24 de marzo 2020

¡Es momento de cuidarnos los unos a los otros!

Siguiendo las indicaciones del Gobierno Central, comunicamos que todos los hoteles de HCC Hotels permanecerán cerrados hasta que finalice el estado de alarma. La seguridad de nuestros empleados y clientes siempre ha sido, y es, nuestra máxima prioridad.

No obstante, seguimos trabajando desde casa, por lo que estamos disponibles a través del teléfono (+34) 934817350 o el mail hcc@hcchotels.es para cualquier duda que tengáis sobre vuestras reservas.

Desde HCC Hotels, os queremos enviar a todos mucho ánimo: ¡esta situación la superaremos unidos!

¡Muchas gracias a todos!